Leniwe dźwięki non stop !
ambientchilloutdowntempoloungenujazztriphop
Radio Horyzont Online winamp_logowmp_logoSłuchaj w iTunesrealplayer_logo

Witaj, Gość
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj.    Zapomniałeś hasła?

Fajny film wczoraj widziałem...
(1 przegląda) (1) Gość
Idź na dółStrona: 12
TEMAT: Fajny film wczoraj widziałem...
Fajny film wczoraj widziałem... 2 Miesięcy, 2 Tygodni remu Ocena: 0
Ponieważ mam deficyt wolnego czasu staram się oglądać tylko wartościowe produkcje, zazwyczaj zaglądam na filmweb.pl i sprawdzam jakie dany film zebrał oceny u użytkowników portalu.

Chciałem Wam polecić film, który ma już ładnych parę lat tj. "Baraka" Na Filmweb'ie ocena 8,65/10, Jest to "z jednej strony 96-minutowy dziennik z podróży, z innej - medytacja nad naszą planetą. Reżyser Ron Fricke jeździł z 70 mm kamerą po całym świecie, by uwieczniać obrazy ludzi i natury. Niektóre z nich są zwyczajne, jak ruch uliczny na Manhattanie, inne - niezwykłe, jak zaćmienie słońca, jeszcze inne - pełne rozpaczy - jak widok śmieciarzy pełzających niczym kraby po wysypisku śmieci w Kalkucie" Warto wspomnieć również o świetnej ścieżce dźwiękowej.
Sławek
Administrator
graphgraph
Nie jest dostępny Kliknij aby zobaczyć profil użytkownika
Administrator zablokował publiczny dostęp do forum.

Fajny film wczoraj widziałem... 2 Miesięcy, 1 Tydzień remu Ocena: 0
"Chłopiec w pasiastej piżamie"

To świetny film, który daje do myślenia i pozostaje długo w pamięci.Zdecydowanie warto go zobaczyć. Ocena na filmweb.pl 8,4/10. Jak dla mnie 10/10

Przenosimy się w lata 40-te, czas wojny. Bruno ma 8 lat mieszka w Berlinie razem z siostrą i rodzicami. Jednak pewnego dnia rodzina przenosi się na wieś, aby towarzyszyć ojcu – niemieckiemu oficerowi - w jego nowej pracy. Bruno łamie zakaz opuszczania nowego domu i poznaje okolicę. W ten sposób zaprzyjaźnia się ze Szmulem – chłopcem, który mieszka w innym, nieznanym świecie za kolczastym ogrodzeniem...
Sławek
Administrator
graphgraph
Ostatnia edycja: 2010/01/01 19:53 przez Sławek.

Odpowiedź:Fajny film wczoraj widziałem... 1 Miesiąc remu Ocena: 1
"Podejrzani" (Usual Suspects) świetny kryminał z Kevinem Spacey. Warto czekać do samego zakończenia filmu
stefan
Fresh Boarder
graphgraph

Odpowiedź:Fajny film wczoraj widziałem... 4 Tygodni, 1 Dzień remu Ocena: 1
Polecam wszystkim animację krótkometrażową "Harvie Krumpet".To laureat Oskara z 2004 roku. Gorzka, lecz ciekawa i miejscami zabawna historia emigranta z Polski dotkniętego chorobą Turrete'a. Jest to film jedyny w swoim rodzaju, zapewne oryginalność scenariusza przyniosła mu zwycięstwo. Wzruszający obraz z przesłaniem, który jest tak odmienny od pixarowych bajeczek.
Druga propozycja- również animacja w technice stop motion- "Piotruś i wilk"(Oskar z 2009 roku). Kunszt i precyzja wykonania, piękne obrazy oraz muzyka. Gorąco polecam!
Viera
Fresh Boarder
graphgraph

Odpowiedź:Fajny film wczoraj widziałem... 1 Tydzień, 4 Dni remu Ocena: 1
Długi, ale warty obejrzenia film to "Ciekawy przypadek Benjamina Buttona" Historia o ludzkim życiu od jego początku do samego końca. Główny bohater wraz z upływającym czasem ... młodnieje.
stefan
Fresh Boarder
graphgraph

Odpowiedź:Fajny film wczoraj widziałem... 1 Tydzień, 1 Dzień remu Ocena: 0
"Rozbitkowie" to adaptacja filmowa katastrofy samolotu, który rozbił się w 1972 podczas burzy śnieżnej w Andach. Film opowiedziany jest w formie dokumentu ustami ocalałych uczestników wypadku, z perspektywy 35 lat po nim. W tym filmie możemy dowiedzieć się do czego zdolni są ludzie, żeby przeżyć...
Sławek
Administrator
graphgraph

Idź na góręStrona: 12